NIEUWS POSITIVE DISCIPLINE NEDERLAND

Tieners – pubers – hmmm

Beste Lezer,

“Ik word gillend gek hier thuis, niks van wat ik doe is goed en luisteren doen ze al helemaal niet meer…”

Erg herkenbaar of niet? Misschien heb jij (nog) geen tiener in huis of in je klas, hoewel je ook gek kunt worden van alles wat er bij komt kijken om je peuter te begeleiden of je kind op te voeden 🙂

Kinderen hebben, terwijl ze groter worden, steeds meer behoefte aan autonomie – hoewel eigenlijk hebben peuters dat ook al…- maar goed, je opgroeiende tiener heeft die behoefte en uit die meestal ook heel duidelijk. Gewoon aangeven wat je wilt dat hij/zij doet en hoe hij/zij zich moet gedragen helpt niet meer, waarschijnlijk krijg je er zelfs een flink weerwoord op terug. Dat is soms erg moeilijk, je wilt je kind helpen, door jouw eigen ervaringen weet je wat hij of zij eigenlijk zou moeten doen om problemen voor te zijn (huiswerk, vriendschappen…). Maar als je goedbedoelde adviezen geeft krijg je alleen maar rollende ogen en diepe zuchten terug. “Als mijn mam of pap nou maar eens normaal zou doen,” hoor je ze denken.

Verder lezen?

Klik op tieners2

Tieners 2

 

NIEUWS POSITIVE DISCIPLINE NEDERLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *